SZERETETTEL ÜDVÖZÖLJÜK

Néhány mondatban bemutatjuk miről is szól a karácsonyi Vásár webbolt.

Senki sem kérte, senki sem gondolta még év elején, hogy a nyakunkra szakad a SARS-CoV-2-nek nevezett nyűg, a koronavírus. Hívatlan vendégünk viszont okozott bonyodalmakat, szigorításokat, intézkedéseket. Sok vállalkozást negatívan érintett. Ilyen szektor a kézművesek, őstermelők is, a hagyományos vásárok és karácsonyi vásárok főszereplői. Idén Székelyudvarhelyen talán 3 alkalommal szervezték meg a hagyományos helyi termékek vásárát. A vásárlók bázisa, a lakosság is hiányát érezte, azok, akik előszeretettel jártak el ezekre a vásárokra. Hiszen hagyománnyá nőtte ki magát a minden hónap utolsó szombatján és a december megtartott esemény.

E bizonytalan helyzet szülte az ötletet: ha elmarad a karácsonyi vásár, mégis legyen valamilyen formában “megtartva”. Ezen ötlet alapján született meg a Székelyudvarhelyi Karácsonyi Vásár online felülete. A webshop megjelenési lehetőséget biztosít a termelőnek és kézművesnek, a vásárlók pedig egy helyen összegyűjtve megtalálják, akikkel amúgy is találkoznának normál körülmények között a karácsonyi vásárban, és akiktől most ilyen formában tudnak vásárolni/rendelni.

Az online karácsonyi vásár az eredeti működtetőtől, szervezőtől függetlenül jött létre.

LÁSSUK A HÁTRÁNYAIT AZ ONLINE SHOPNAK

• nem adja az igazi karácsonyi vásár hangulatát
• nem tudunk lesétálni egy este és elvegyülni a vásáros forgatagban
• nem találkozunk ismerőseinkkel meginni egy forralt bort vagy megnézni egy előadást
• a személyes kontaktus a vásárló és az eladó között egészségesebb, de itt az ideje, hogy így is bizalmat szavazzunk az eladónak

NÉZZÜK AZ ELŐNYEIT

• nem kell fagyoskodni
• nem kell tömeg közé menni ebben a kritikus időszakban
• több időt fordítható a termékek közti válogatásra annélkül, hogy kellemetlenül éreznénk magunkat, hogy feltartsuk a sort
• több vásáros kínálhatja árúját, mert nincs korlátozás a bódék száma miatt
• több olyan ajándékozásra alkalmas termék közül lehet vállogatni, amík eddig nem voltak fellelhetőek a vásárokon
• több ötletet adhat a nehezen ajándékozók (valamit vásárolna, de nem tudja mit) körében
• több vásárlóhoz eljuthat a helyi termelők árúja
• olyan személyek is meglátogathatják, akik eddig nem szerettek lejárni ezekre a vásárokra ilyen-olyan okokból
• akik időbeosztás miatt nem tudtak lemenni a vásárra (amikor nyitottak már dolgozott, amikor zártak még dolgozott) azok is lehetőséget kapnak vásárolni

Az internetes vásárlás nem az ördögtől való, nem mi találtuk fel. Adott a helyzet és adott a probléma, legyünk dinamikusak és hozzuk ki a legtöbbet a lehetőségekből. Most a Karácsonyi Vásárnak ez a lehetőség jutott. Ahogy mondani szokták:  ha az élet megdob citrommal, próbáljunk limonádét csinálni belőle.

 

VÉGEZETÜL

Kedves látogató! Az oldalon megtalál minden információt a vásárlástól a szállításon át a fizetésig. Böngéssze a weboldalt, kövesse Facebook oldalunk, maradjon naprakész. Az árusok folyamatosan töltik fel bódéik polcait, nézzenek vissza gyakran.

A Karácsonyi Vásár lejárta után folytatódik a Hagyományos Vásárok online felülete is (www.hagyomanyosvasar.ro), amely már egész Székelyföld termelőjét/kézművesét összegyűjti és az interneten is képviselhetik magukat, akkor is, amikor már újra megszervezik fizikailag a vásárokat. Így mindkét “platformon” jelen lesznek: az igazi és az online térben is.

TÁMOGASSUK AZ ITTHONIT, A HELYI TERMELŐKET, KÉZMŰVESEKET. VÁSÁROLJUNK BIZALOMMAL TŐLÜK.

NE HAGYJUK, HOGY COVID BARÁTUNK ELÉRJE CÉLJÁT ÉS MINDENT TELJESEN TÖNKRETEGYEN!KÖSZÖNJÜK!